Inicijacije u sustav Usui Reiki

Reiki inicijacija je duhovno usklađivanje koje povezuje iniciranog s višim nivoima svijesti i ujedno je beskrajan izvor blagotvorne energije.

Reiki djeluje, i to uvijek u smjeru cjelovitog ozdravljenja, u pravcu sklada i rasta. Ne možemo naučiti kanalizirati Reiki ako nismo inicirani. S Reikijem se moramo uskladiti. Samo učitelj Reikija može uspostaviti vezu s Izvorom, a prenošenje sposobnosti je posvećeni ritual kojim se proširuju i pročišćavaju postojeći kanali u svakoj osobi tako da kroz njih Univerzalna životna energija može slobodno protjecati.

Reiki sustav obuhvaća četiri stupnja koji se jedan na drugi nadovezuju. Svaki stupanj nosi određene darove i sposobnosti korištenja Reikija za samorazvoj, za druge te poboljšanje kvalitete života u svim područjima. Osim toga Usuijev sustav Reikija poučava i pet životnih načela ili mudrosti koji nam ukazuju na put i vladanje kojima ćemo najbolje shvatiti duh Reikija.

Unutarnje i vanjsko usklađivanje i ponovno pronalaženje životne radosti se može pokrenuti već inicijacijom u prvi stupanj Reikija, a prakticiranjem i produbiti. Postoji toliko različitih puteva koliko i ljudi, jer svaki čovjek je jedinstven, i stoga mora pronaći svoj osobni životni stil. Reiki nije vezan za vjerske predodžbe ili dogme, neovisan je o sistemima i svjetonazorima. Zbog svoje univerzalnosti može podržati svakog čovjeka na njegovom jedinstvenom putu ostvarivanja njemu primjerenog života. Njegova jednostavnost, koja ga odlikuje na sasvim osobit način, omogućuje da se brzo nauči i bude svakome suputnik koji ga podržava u životu.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.