U praktičnom smislu učinci Reiki tretmana se očituju kao povećanje mira i ugode u svakodnevnom životu, pojačana prisutnost osjećaja radosti i slobode, poboljšani tjelesni procesi koji su pod stalnim utjecajima današnjeg tempa života, što kroz hranu ili psihičke utjecaje oko nas, opterećeni, smireniji um i emocionalni balans.


Svi ovi učinci neminovno vode prema ugodnijem i kvalitetnijem životu. Osobita pogodnost je odlična podrška pri liječenju svih vrsta bolesti.

Reiki djeluje holistički, odnosno na cjelokupno biće, na fizičkoj, duševnoj i duhovnoj razini, te utječe na rast svijesti kroz razne spoznaje. Sva iskustva su individualna jer svatko od nas prepoznaje i uči na svoj način i svojim tempom.

Isto tako svaki tretman je individualan, no u osnovi radi se o dovođenju životne energije u ključne dijelove tijela, kao što su organi i endokrine žlijezde, ali i djeluje se na meridijane, poznate iz akupunkture, tako da se djelovanje proteže i izvan tretiranih dijelova tijela.

Prema tome moguće je provoditi različite načine tretiranja osobe, ovisno o potrebama, a može biti tretirano cjelokupno tijelo ili samo pojedini dijelovi. U konačnici bitno je za znati da je i malo Reikija bolje nego niti malo.

Puni Reiki tretman

Tretman u trajanju 60 minuta pogodan za dubinsko opuštanje tijela i uma, uklanjanje posljedica stresa ili kao podrška klasičnoj medicini kod liječenja bolesti.

Kratki Reiki tretman

Tretman u trajanju 30 minuta pogodan za otpuštanje dnevnih emotivnih i psihičkih disbalansa, usklađivanje, revitalizaciju i podizanje razine životne energije.

Usklađivanje energetskog sustava

Tretman u trajanju od 15 minuta pogodan za čišćenje aure, balansiranje energetskih centara i usklađivanje tijeka životne energije.