Što je Reiki i kako djeluje?

Reiki je ime za Univerzalnu Životnu Energiju koja teče oko nas i u nama, a označava sposobnost aktiviranja Univerzalne Životne Energije, njezinog usmjeravanja i odgovarajuće primjene da bi se ponovno uspostavila ravnoteža energija, koja će pospješiti cjelokupno iscjeljivanje. Svako je živo biće slabije ili jače povezano s ovim tajnovitim izvorom iz kojeg izvire njegova Životna Energija (chi, ki). Reiki nije ni pozitivna ni negativna, ni yang ni yin, ona bezuvjetno, s onu stranu svih kvaliteta, podržava život.

Reiki je božanska energija koja sve prožima, i koja ovisno o tome gdje i kako djeluje, proizvodi posve različite učinke. I premda su učinci beskrajno raznoliki, zajedničko im je upravo podržavanje života i kao takvi su izraz božanskog djelovanja, gdje “božansko”ovdje znači Neizrecivo (Tao).

Moderna fizika je potvrdila da je sve u krajnjoj liniji, čak i ono što nazivamo materijom, energija. Prema tome čvrsto fizičko tijelo ne postoji, iako ga vidimo i možemo osjetiti, a tako i sve što možemo dotaknuti  i vidjeti nije čvrsto već čista energija, i to Životna Energija. Mogli bismo reći, ne samo da se sastojimo od Životne Energije, već da jesmo Životna Energija.

Prema tome jednostavnost Reikija je u tome da dovođenjem Univerzalne Životne Energije u sebe, svoju Životnu Energiju, obnavljamo i uspostavljamo ravnotežu, punimo se i usklađujemo s božanskim u nama, sa svojim duhom, našom pravom prirodom. Što je više Životne Energije u nama to više živimo, prisutniji smo, snažniji, ispunjeniji ljubavlju i više se ostvarujemo.

Ova energija je naše prirodno pravo kojom raspolažemo od rođenja, a inicijacijom dobivamo pojačan i svjesniji pristup tome izvoru života.

U praktičnom smislu naše misli i emocije, ako ih nismo u potpunosti osvijestili i proživjeli, nakupljaju se unutar našeg fizičkog tijela te na tim mjestima nastaje nakupina ustajale Životne Energije, smanjuje se protok te na tom mjestu postoji potencijal da se razvije neka vrsta problema (fizička ozljeda, bolest, ili neka vrsta upale, bol u tijelu, itd). Na tom mjestu se razvila energetska blokada koja utječe na naš život. Dovođenjem Reikija u to mjesto uspostavlja se protok energije, rastvara se i opušta energetska blokada, te se dolazi do svijesti o uzroku i načinu na koji možemo premašiti neku životnu prepreku, te poboljšati kvalitetu života.

Povezivanje s Univerzalnom Životnom Energijom omogućuje nam da potičemo svoje iskonske talente i stvaralačke sposobnosti. Reiki budi i jača sve ono što već postoji kao osnova, otvara vrata našim nadarenostima. Tako nekoga može učiniti iscjeliteljem, otvoriti naše stvaralačke horizonte onima koji kreativno rade ili pomoći nekome da se harmoničnije odnosi prema samome sebi. Moć unutarnjeg iscjeljivanja našeg tijela jedna je od prirodnih sposobnosti koje posjeduje svaki čovjek, a Reiki će nas u tome podržati, pokrenuti i pospješiti iscjeljujuće procese u tijelu.

Reiki nije nikakva tajanstvena sila kojoj smo izloženi bez vlastite volje i služi nam onoliko koliko se koristimo njime.

Imate pitanja ili želite naučiti tretman? Slobodno se javite :)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.