Reiki meditacija za Majku Zemlju

Reiki meditacija za Majku Zemlju je meditacija trostrukog djelovanja – na osobu koja meditira, na područje u kojem živi te na cjelokupni Planet Zemlju. Ova meditacija je iznimno učinkovita metoda za širenje svijesti i poboljšanje kvalitete života i zbog njenog multidimenzionalnog učinka. Meditacija će se izvoditi svakog utorka u 19 sati, a za konkretan dogovor za sudjelovanje potrebno je javiti se na vanja@centarsensei.com. Trajanje meditacije je oko 30 minuta.  

Planet Zemlja nije samo hrpa zemlje i kamenja, što vjerovatno svi već znaju. Ona je živa. Ima svoju vibraciju, svoju fizičku i energetsku manifestaciju. Svi mi, ljudi, Zemlja, ali i recimo Sunce, da ne širimo sliku preširoko, surađujemo i time ostvarujemo sve potrebne uvjete za život na Zemlji. Vjerujem da nam je osim samih uvjeta za život veoma bitna i kvaliteta života.

 

Ulomak iz knjige Posao učitelja Thich Nhat Hanha:

U svakoj od tih pojavnosti, životinjskoj, biljnoj ili mineralnoj, opažamo bodhisattvu, biće koje duboko suosjeća. Kad izađemo iz kuće i načinimo svoje prve korake po zemlji, čak i ako je prekrivena betonom, posvuda oko sebe vidimo i osjećamo prirodu i uviđamo da je priroda također bodhisattva. Kada se duboko zagledamo u stablo, uviđamo da nam nudi svoju ljepotu te da hrani i održava život. Njegovi listovi pomažu čistiti zrak koji dišemo te mnogim pticama pružaju sigurno utočište. Bodhisattve su posvuda oko nas – cijeli naš planet Zemlja je bodhisattva. Drži nas vrlo čvrsto. Vrlo je strpljiv i nije isključiv. Što god bacimo na njega, on prigrli i prihvati bez diskriminacije. … Nudi mnogo toga što hrani i podržava sav život. Daje nam vodu; daje nam zrak za disanje i hranu za jelo. Zemlja je uistinu bodhisattva. Kad god izađemo iz kuće, čak i ako odlazimo do automobila ili idemo na posao, možemo odvojiti trenutak da opazimo kako je velika bodhisattva Zemlja posvuda oko nas – hrani nas i podržava.

 

Što svatko od nas može učiniti da poboljša kvalitetu života na Zemlji?

Možda nam se čini da smo mali i nemoćni. Možda nam se čini da ne možemo učiniti nešto konkretno. I da osim svakodnevnih borbi koje vodimo kako bi nam bilo bolje, i koje, s obzirom što se događa oko nas, ponekad izgledaju potpuno beskorisnima, ne možemo učiniti ništa više.

Jednostavno – to nije istina! Uopće nismo niti mali niti nemoćni. I itekako mnogo toga možemo učiniti. Mnogo toga i činimo svaki dan, samo velikog dijela nismo niti svjesni. No to je već neka druga tema.

Jedan od najboljih načina za ostvarenje promjena i poboljšanje kvalitete života je širenje vlastite svijesti. Svaka takva akcija ima direktan utjecaj na samo na naše života, nego i na živote svih oko nas, Svega oko nas. Pa tako i na planet Zemlju, našu Majku, sa kojom smo uvijek povezani.

Veoma volim efikasnost i učinkovitost metoda pa tako pokušavam povezati što više toga, a pri tome proizvesti najveću korist za sve uključene. Stoga organiziram tjednu Reiki meditaciju za Majku Zemlju koja ima trostruko djelovanje – na osobnoj razini, na lokalnoj stvaranjem ogromnog potencijala za promjenu te na globalnoj kao podršku tranziciji Majke Zemlju u višu dimenziju.

Na osobnoj razini svi će osjetiti protok energije koja će ujedno i iscjeljivati svakog sudionika meditacije.

Na grupnoj razini suradnjom stvaramo umnožak energije i time stvaramo ogroman energetski potencijal koji ima učinak na lokalnoj razini (npr. u Hrvatskoj) te omogućuje da pokrenu neke promjene time što takvim radom utječemo na kolektivno svjesno.

Na globalnoj razini proširenjem vlastite svijesti potičemo proširenje šireg broja ljudi u odnosu na lokalnu razinu, a pri tome omogućujemo i podržavamo Zemlju u njenom napretku, poboljšavajući vezu između duša i Zemlje čime olakšavamo ukorjenjavanje duša u Srce Zemlje te napredak svijesti u područje više vibracije.

 

Prijave na radionicu

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.