Reiki – komplementarna i alternativna medicina

U Hrvatskoj je Reiki klasificiran kao komplementarna i alternativna medicina (KAM), što je u skladu s uputama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Komplementarna medicina znači da se u slučaju liječenja bolesti nadopunjuje sa službenom medicinom, podržava i poboljšava liječenje. Svaka zdravstvena tegoba koju imamo ima svoj način liječenja te daje najbolje rezultate kada se u te svrhe i primjenjuje.

Medicinski sustav, bez obzira na svoje mane ili ograničenja u nedostatku rješenja za pojedine bolesti, ima svoju svrhu i učinkovitost koju ne smijemo zanemariti. Iscjelitelji nisu liječnici. Reiki se ne suprotstavlja klasičnoj medicini, i kao terapeuti nemamo pravo predlagati klijentu da prestane uzimati lijekove i dijagnosticirati različita oboljenja, jer za to nismo osposobljeni.

Reiki je prvenstveno usmjeren da osposobi osobu da samostalno obnavlja svoje energetske potencijale. Koristi se kao nadopuna za druge metode liječenja i uspostavljanje duhovne ravnoteže, ali i kao preventiva u smislu da radom na sebi možemo izbjeći nastanke pojedinih oboljenja.

Reiki je u sklopu komplementarne i alternativne medicine unutar sustava energetske medicine. Za terapeuta energetske medicine važno je postojanje pravilne medicinske dijagnoze, iako imamo mogućnost energetske intuitivne analize stanja. To znači da možemo znati što je osobi koju tretiramo, imamo mogućnost uspostaviti kontakt sa samim uzrokom nastanka pojedinog oboljenja i usmjeriti iscjeljenje na duhovnim razinama, no na fizičkoj razini dobro uskladiti i potvrditi dijagnozu s pogledom klasične medicine kako bi što kvalitetnije pristupili rješavanju pojedinog problema za dobrobit osobe s kojom radimo.

Iscjelitelji nisu svemogući, a poniznost i prihvaćanje svih mogućih pogleda i informacija je dobrodošlo kako bi se u konačnici osobu uputilo na najbolji način za rješenje nastalog oboljenja.Imate pitanja ili želite naučiti tretman? Slobodno se javite :)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.